Pisalnik

Pisalnik

Pisalnik

RAZISKOVALNI DNEVNIK,
ki bo otroku v pomoč pri RAZVOJU NJEGOVIH ČUSTVENIH KOMPETENC.

Pisalnik spodbuja otroka k poglobljenem razmišljanju in raziskovanju njegovega notranjega in zunanjega sveta.

Vodi ga, da spoznava kdo je in kdo želi postati.

Tekom potovanja bo otrok odkrival svoje sanje, spoznaval čustvene viharje, ubesedil svoje želje in pogumno zapisal svoje zmage.

Otrok je sokreator Pisalnika, ki ga dopolnjuje s svojimi kreativnimi zamislimi, besedami, ilustracijami. 

Pisalnik in leseni svinčniki

Predstavitev Pisalnika

Pisalnik vsebuje 200 črno-belih strani velikosti A5.
V uvodnem delu vas pozdravi glavni lik Nace, ki predstavi Pisalnik in vas nagovori k aktivnem razmišljanju, pisanju in risanju.

V notranjosti so različne naloge, ki bodo otroku v pomoč pri razvoju čustvenih kompetenc - zavedanje sebe, zavedanje drugih, razumevanje svojih čustev, razvoj empatije, reševanje problemov, kreiranje zamisli.

Nalogam so dodane pobarvanke z motivacijskim sporočilom in prazne strani za razmišljanja in prosto risanje.

Pisalnik je oblikovala ilustratorka Nea Likar in tako s svojim delom otroku ponudila paleto idej za likovno izražanje. Prav tako risbe v Pisalniku otroka vodijo, da jih dopolni po svojih željah in predstavah.

Nace in Pisalnik

Komu je Pisalnik namenjen

Pisalnik je namenjen otrokom in odraslim.

Mlajši otroci bodo pri zapisu odgovorov potrebovali pomoč odraslega, kar je krasna priložnost za pogovor med otrokom in odraslim, čez leta pa bodo zahtevnejše vsebine dopolnili sami.

Starejši otroci bodo Pisalnik zagotovo izpolnjevali sami, a kljub temu je zelo dobrodošlo, da sodelujete z njim..

Pisalnik bi zagotovo priporočila tudi staršem in pedagogom kot idejo, motivacijo, spodbudo za pogovor z otrokom. S tem boste odprli priložnost, da otrok v varnem zavetju odraslega gradi pozitiven odnos do sebe, do zunanjega sveta in tako odrašča v samostojnega, samozavestnega, srečnega posameznika.

Pisalnik in otrok

Kako uporabljati Pisalnik

Pisalnik je oblikovan tako, da ga otrok samostojno in svobodno dopolnjuje. Ni potrebno, da strani dopolnjuje po vrstne redu. Zagotovo ga bodo trenutna občutja in notranji motivi vodili k določeni temi, ki jo bo izpolnil v tem dnevu.

Priporočam, da si otrok pred pisanjem, pripravi barvice, svinčnik, nalivno pero, da bo lahko svoje misli nemoteno zapisoval.

Znotraj Pisalnika so ilustracije - pobarvanke, ki jih lahko otrok izreže in vstavi v okvir.

V kolikor je v družini več otrok, lahko Pisalnik izpolnjujejo vsi otroci hkrati. Verjamem, da bodo svoje odgovore domiselno umestili na posamezno stran Pisalnika.

Glavni lik Pisalnika- Nace

Kako se je rodila ideja

Pred osmimi leti je v mojo družbo primahal Nace. Prvi sopotnik knjižnih dogodivščin mojega sina, kasneje sopotnik mojih najmlajših likovnikov v Risalnici. Leto kasneje se je Nace pridružil radijskemu svetu in kot glavnik lik tri leta soustvarjal radijsko oddajo za otroke. Skupaj sva zapisala več kot 500 strani tematskih zabavno-poučnih zgodb. Po svoji radijski karieri je Nace vstopil v vrtec in mi nekega jutra na uho zašepetal idejo ... o Pisalniku.


Pisalnik se je oblikoval počasi, z opazovanjem otrok, njegovih misli in čutenj. Vedno znova sva razmišljala o čem razmišlja posamezni otrok, kaj nam sporoča z določenim vedenjem, razmišljanjem, risbo. In navsezadnje, kakšno popotnico želimo odrasli sopotniki predati našim otrokom.

In, ker je svet otrok prežet z željo po prijateljstvu, sva vedela, da bo Nace svoje poslanstvo prijateljstva izpolnil z vsem spoštovanjem do slehernega otroka.

Manja Koren Kodele- avtorica Pisalnika

Manja Koren Kodele

Rada se predstavim kot velika raziskovalka življenja, odnosov in barv.
Po izobrazbi sem diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, ki sem svoje znanje širila z izobraževanjem na področju pedagogike montessori, družinske mediacije, nevrolingvističnega pristopa, transakcijske analize, terapije z igro in Art terapije- Fraktalne risbe analitične diagnostike. Trenutno sem študentka magistrskega študija Družinske in zakonske terapije.

Pedagoško poslanstvo uresničujem v vrtcu. Sem tudi ustanoviteljica Leanai centra, kjer izvajam mediacijo in Program Risalnice, ki je namenjen razvoju otrokove kreativnosti in potenciala.


Pogosto me vprašajo od kje črpam ideje in navdih. Iskreno odgovorim "iz življenja samega". Življenje nam ponuja neskončno možnosti za nasmehe. Ob tem ne smem pozabiti, da sem kot mama in vzgojiteljica prejela najlepšo vstopnico, ki mi je ponudila raziskovanje otrokovega sveta. Kakšen svet skrivajo v sebi! Lahko nam je v navdih!

V želji, da tudi sama otrokom podarim vstopnico, sem skreirala Pisalnik.
Želim si, da bi sleherni otrok imel priložnost svoj korak raziskovati v spodbudnem, svobodnem, varnem, ljubečem okolju. 


"Vse, kar potrebujejo otroci,
 je malo pomoči,
 malo upanja
 in nekoga,
ki verjame vanje." 

Pisalnik

Pisalnik

redna cena 21,21 eur

Praznična cena 17,21 eur 

Praznična cena velja do 31.12.2020
Poštnina ni všteta v znesek.


Po oddanem naročilu boste na vaš email prejeli podatke za nakazilo.

Obrazec za naročilo

Logo podjetja Leanai
Naslov podjetja

Leanai- izobraževanje in kreativa, Manja Koren Kodele s.p.

Naslov

Lepa pot 15
3230 Šentjur

Kontakt

manja@leanai.si
040 606 310

Website was designed with Mobirise